koken & tafelen algemeen

Pho

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 3 uur en 40 minuten

Receptuur

U kunt deze soep maken met rundvlees of met kip (de ingredienten tussen haakjes zijn voor de kipvariant)

250 gram runderlende (kipfilet),

500 gram rijstmie 20 minuten geweekt in lauw water,

1 ui gehalveerd en in dunne ringetjes,

6-8 bosuitjes in lange schuine ringen,

2-3 chilipepers in dunne ringetjes,

115 gram tauge,

1 bos koriander en 1 bos munt zonder steeltjes gehakt.

Om er bij te serveren:

partjes limoen,

hoisinsaus,

nuam cham (zie recept op onze website onder Buitenlandse keukens-Vietnam), vissaus.

Voor de bouillon:

1 ½ kilo ossenstaart in dikke stukken (1 soepkip),

2 grote uien in kwarten,

2 wortels geschrapt en in stukken,

7 ½ centimeter verse gemberwortel in stukken,

6 kruidnagels,

2 kaneelstokjes,

6 stuks steranijs,

1 theelepel peperkorrels,

2 eetlepel sojasaus,

3-4 eetlepel nuoc mam (of vissaus),

zout.

Bereiding

Maak de bouillon door de ossenstaart (soepkip) in een grote pan te doen met een ruime hoeveelheid water. Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten blancheren. Giet het vlees af, verwijder het schuim en maak de pan schoon. Doe de ossenstaart (soepkip) weer terug in de pan, voeg de andere ingredienten voor de bouillon toe behalve de vissaus en het zout en giet er dan 3 liter water bij of tot alles onderstaat. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 2-3 uur sudderen. Haal daarna de deksel van de pan en laat nog een uur sudderen. Schep eventueel vet eraf en zeef de bouillon in een andere pan. Snij de runderlendelapjes (kipfilet) in dunne plakjes. Breng de bouillon weer aan de kook, roer de vissaus erdoor, breng op smaak met zout en laat tot gebruik op een laag vuur pruttelen. Breng ondertussen in een pan water aan de kook, laat de rijstmie uitlekken en doe hem in de pan, kook hem in ca 5 minuten gaar en trek zonodig de slierten uit elkaar. Giet de mie af en verdeel hem over de soepkommen. Bedek elke portie met de plakjes rundvlees (kip), uien, bosuitjes en chilipepers. Schep de hete bouillon erover, leg de tauge en kruiden erop en serveer met limoen, hoisinsaus, nuam cham en vissaus.