koken & tafelen algemeen

Nuoc leo

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 10 minuten

Receptuur

1 eetlepel plantaardige olie,

1-2 teentjes knoflook fijngehakt,

2 rode chilipepers fijngehakt,

120 gram ongezouten geroosterde pinda’s fijngehakt,

1 ½ deciliter kippenbouillon,

4 eetlepel kokosmelk,

1 eetlepel hoisinsaus,

1 eetlepel nuoc mam (te koop bij de toko of anders vervangen door vissaus),

1 eetlepel suiker.

Bereiding

Verhit de olie in een kleine wok en bak de knoflook en peper tot ze beginnen te verkleuren. Voeg op 1 eetlepel na alle pinda’s toe en roer het geheel enkele minuten tot de olie uit de pinda’s begint vrij te komen. Voeg de overige ingredienten toe en laat de saus sudderen tot hij ingedikt is en er een laagje olie bovenop verschijnt.