koken & tafelen algemeen

Nam prik num

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2-3

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

2 verse rode chilipepers

1 verse groene chilipepers

10 teentjes knoflook

5 sjalotjes

1 eetlepel olie

300 gram middelgrote rauwe garnalen met kop en staart

3 eetlepel vissaus

3 eetlepel limoensap

Bereiding

Snij de pepers in stukjes. Pel de knoflook en de sjalotjes en hak ze fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de pepers, knoflook en sjalotjes ongeveer 5 minuten. Spoel de garnalen af onder de kraan. Breng in een pan ½ liter water aan de kook en kook de garnalen ongeveer 2 minuten. Giet ze af (bewaar wat van het kookvocht) en laat ze afkoelen. Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en hak ze fijn. Wrijf het gebakken pepermengsel fijn in de vijzel, doe het over in een kom en roer de garnalen, vissaus, limoensap en wat kookvocht erdoor. De saus moet dik vloeibaar zijn.