koken & tafelen algemeen

Vrouwennavels

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

Voor de suikeroplossing:

300 gram suiker

sap van een 1/2 citroen

Voor het gebak:

50 gram boter

1 snufje zout

150 gram bloem

2 eieren

1/2 liter zonnebloemolie om te bakken

olie voor de handen

Bereiding

Kook voor de suikeroplossing de suiker met een 1/2 liter water tot de suiker is opgelost. Giet het citroensap erbij en laat afkoelen.

Breng 1/4 liter water, de boter en het zout in een pan ana de kook. Zeef de bloem op een bord en gooi dit in 1 keer in de pan. Roer dit goed door elkaar zodat een dik en taai deeg ontstaat. Roer dat 3-4 minuten tot het als een bal loslaat van de bodem van de pan. Doe het deeg in een schaal en laat het een beetje afkoelen. Meng er met de mixer een voor een de 2 eieren door. Verhit de olie in een pan. Neem telkens 1 eetlepel deeg, vorm daar met ingevette handen een balletje van, druk die een beetje plat en druk in het midden er een "navel"in. Frituur de balletjes aan beide kanten goudbruin, wentel ze even door de siroop en serveer.