koken & tafelen algemeen

Kisir (bulgursalade)

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

200 gram fijngemalen bulgur
3 tomaten
1 bosje lente-uitjes
2 puntpaprika’s
1 rood, heet pepertje
1 bosje gladde peterselie
4 takjes munt
1 eetlepel tomatenpuree
¼ theelepel gemalen komijn
1 theelepel milde paprikapoeder
Zout/zwarte peper
4 eetlepels citroensap
4 eetlepels olijfolie
 

Bereiding

Meng de bulgur in een schaal met 300 ml lauwwarm water en laat deze 30 minuten wellen.
Was de groenten. Haal de steelaanzet uit de tomaten en gier er heet water over., pel ze , haal de pitjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Was de uitjes, maak ze schoon, snijd ze in de lengte door en dan in dunne reepjes.
Was de paprika, snijd ze doormidden, maak ze schoon en snijd ook deze in kleine blokjes.
Halveer de pepertjes en verwijder de zaadlijsten en snijd ze in zeer dunne reepjes.
Was de kruiden, schud ze droog en hak ze fijn.
Roer de tomatenpuree, komijn, het paprikapoeder, 1 theelepel zout, 1 snufje peper, het citroensap en de olie door elkaar en meng dit door de bulgur.
Laat de salade even intrekken en maak hem voor het serveren op smaak.