koken & tafelen algemeen

Eristeli Yesil Mercimek Corbasi (groene linzesoep met noedels)

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Wachttijd: 4 uur en 0 minuten

Receptuur

300 gram groene linzen
2 uien
1 volle theelepel gedroogde munt
½ eetlepel tomatenpuree
zwarte peper, versgemalen
1,75 liter vleesbouillon
100 gram soepnoedels
1 theelepel paprikapoeder
Gedroogde munt om te bestrooien
 

Bereiding

Laat de linzen, bedekt met een ruime hoeveelheid koud water 4 uur weken.
Laat ze uitlekken in een zeef. Pel de uien en hak ze fijn.
Verhit de boter in een pan en bak de uien daarin op een gemiddelde temperatuur, tot een klein beetje bruin beginnen te worden.
Roer de bloem erdoor en bak deze even mee.
Roer de munt, tomatenpuree en een flinke snuf peper erdoor. Giet al roerend de bouillon erdoor en breng alles aan de kook.
Roer de linze erdoor en kook alles op een lage temperatuur ongeveer 20 minuten , tot de linzen gaar zijn.
Doe de noedels in de soep en kook ze volgens aanwijzingen op de verpakking in 6-8 minuten gaar.
Maak de soep op smaak met zout en paprikapoeder.
Garneren met gedroogde munt.