koken & tafelen algemeen

Cacik (koude komkommersoep met walnoten)

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

3 kleine, stevige of 1 stevige komkommer
1 kg koude dikke volle yoghurt
½ bosje gladde peterselie
2 teentjes knoflook
½ bosje dille
3 eetlepels gehakte walnoten
3 eetlepels olijfolie
2 takjes verse munt ter garnering
1 theelepel zout
 

Bereiding

Schil de komkommers, snijd ze in heel kleine stukjes en doe deze in een slakom.
Roer in een schaal de yoghurt, kwart liter koud water en 1 theelepel  zout door elkaar.
Pel de knoflook en druk de teentjes door de knoflookpers . Meng dit door de yoghurt  en roer deze door de komkommers.
Zet dit tot het serveren op een koele plaats.
Was vlak voor het serveren de peterselie en de dille , hak ze droog en hak de blaadjes en meng ze door de Cacik.
Strooi er de noten over en druppel de olijfolie erover. Was de munt, droog de blaadjes en garneer  de Cacik .