koken & tafelen algemeen

Broodsoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 50 minuten

Receptuur

4 sneetjes wit brood of Turks brood

1 ui

2 tomaten

2 teentjes knoflook

3 puntpaprika's

5 eetlepels olijfolie

200 gram rundergehakt

1/2 eetlepel tomatenpuree

1,25 liter vlees of groentebouillon

zout en peper

300 gram yoghurt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij het brood in kleine blokjes, leg ze op een bakplaat en bak ze in de hete oven in 15 minuten knapperig. Laat afkoelen. Snij de ui in kleine stukjes, rasp de tomaten in een schaal. Pel de knoflook en hak 1 teentje. Snij de puntpaprika's in dunne reepjes. Serveer de soep in een kom en bedek met 1 of 2 eetlepels yoghurt.