koken & tafelen algemeen

Bladerdeegkussentjes met kip en groenten

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 1 uur en 5 minuten

Receptuur

Voor de vulling:

1 bosje lente-uitjes

2 tomaten

1 groene puntpaprika

1/2 bosje peterselie

100 gram diepvries doperwten

250 gram kipfilet

4 eetlepels olijfolie

zout en peper

1/4 theelepel gemalen koriander

1 theelepel wijnazijn

1 eidooier

2 eieren

6 plakjes bladerdeeg

bloem om te bestuiven

Bereiding

Maak de uitjes schoon, was ze en snij ze in kleine stukjes. Giet heet water over de tomaten, pel ze en snij in kleine stukjes. Maak de paprika schoon en snij deze in dunne reepjes. Hak de peterselie fijn. Laat de bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snij de kipfilet in stukjes. Verhit de olie in de pan en bak het vlees lichtbruin. Bestrooi met zout en peper. Roer de uitjes, tomaten en paprika erdoor en stoof alles ongeveer 2 minuten. Roer de doperwten erdoor en stoof nog een minuut. Breng op smaak met zout, peper, koriander en azijn en voeg als laatste de peterselie toe Laat alles afkoelen en roer er 1 eidooier door. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Splits 1 ei. Rol ieder plakje bladerdeeg uit tot een rechthoek van 16x22 centimeter. Smeer de randen in met eiwit. Leg op de ene helft een deel van de vulling, vouw de andere helft van het deeg daar overheen en druk de randen stevig vast. Leg de pakketjes op het bakblik. Vermeng de eidooier met 1 eetlepel water en smeer de pakketjes daarmee in. Prik er een paar keer in met een vork en bak ze in ongeveer 25 minuten goudgeel.