koken & tafelen algemeen

Zoetzure zalmfilet met paprika en bosui

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

2 uien, in halve ringen

2 paprika, in reepjes

1 blikje mango op lichte siroop

1 – 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

1 dl tomatenketchup

2 eetlepels rijstazijn

250 gram noedels

4 zalmfilets van 150 gram elk

250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd

2 bosuitjes, gesneden.

2 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding

Verhit in een koekenpan de olie en bak de ui en de paprika in ongeveer 10 minuten . ( niet bruin laten worden)

Laat de mango uitlekken , vang de siroop op en snij de mango in grove stukken.

Verwarm in een steelpan de mango met de helft van de siroop, suiker naar smaak, de ketchup en de rijstazijn tot een saus.

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de  verpakking .

Leg de zalmfilet met de tomaatjes en tussen de gebakken ui en paprika in een vuurvaste schaal.

Giet de saus erover heen en stoof dit geheel afgedekt in de oven op 165-175 graden  in 5 minuten sappig en rose van binnen.

Verdeel de noedels over de borden en leg de zalmfiler erop. Schep de saus erover en bestrooi het met de bosui en peper naar smaak.