koken & tafelen algemeen

Thaise vegetarische pompoencurry met zoete aardappel

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2-3

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

1 zakje onoff spices! Thaise gele-currypasta
1 blikje onoff spices! Thaise kokosroom
1 rood pepertje in ringetjes gesneden
350 gram pompoen in blokken
een kleine zoete aardappel in blokjes
een handje sperziebonen en/of peultjes
onoff spices! Thaise zoute sojasaus
palmsuiker
paar blaadjes basilicum
jasmijnrijst

 

Bereiding

Deze Thaise vegetarische pompoencurry met zoete aardappel is een heerlijk herfstgerecht vol met groenten, om warm bij te worden. Door kokosroom te gebruiken (i.p.v. kokosmelk) ontstaat er een dikke currysaus. 


Maak een Thaise gele curry door de currypasta te verhitten in de kokosroom.
Voeg het pepertje toe aan de currysaus.
Voeg de pompoen en de zoete aardappel toe en laat deze langzaam gaar worden met een deksel op de pan.
Breng de curry op smaak met zoute sojasaus en palmsuiker.
Voeg naar wens boontjes en/of peultjes toe en laat deze korte tijd garen.
Garneer met basilicum.
Serveer met gestoomde jasmijnrijst.