koken & tafelen algemeen

Thaise runderstoof met rode curry

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

1 zakje onoff spices! Thaise rode-currypasta
500 gram riblappen (rund of kalf)
1 blikje onoff spices! Thaise kokosroom (160 ml)
2 stengels citroengras, gekneusd
4 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
1 eetlepel palmsuiker
1 eetlepel onoff spices! Thaise vissaus
 
 

Bereiding

Verhit de kokosroom en roer de Thaise rode-currypasta erdoorheen.
Voeg de riblappen toe. Zorg dat ze helemaal bedekt zijn met rode curry.
Voeg de limoenblaadjes en de hele citroengrasstengels toe.
Laat het vlees gaar worden en inkoken totdat het vocht bijna verdampt is. Doe dit op een heel laag pitje, dit duurt een paar uur.
Verwijder de limoenblaadjes en het citroengras.
Breng de curry en het vlees naar wens op smaak met palmsuiker en vissaus.
Serveer met mihoen en een frisse komkommersalade
• Zie voor verkooppunten van Onoff spices http://www.onoffspices.nl/verkooppunten/verkooppunten-op-plaatsnaam/