koken & tafelen algemeen

Thaise roerbak met zoetzure garnalen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2-3

Bereidingstijd: 15 minuten

Receptuur

Halve rode paprika in repen
Halve groene paprika in repen
1 ui grof gehakt
1 eetlepel rijstvliesolie
4 eetlepels onoff spices! Thaise zoetzure woksaus
200 gram gepelde grote rauwe garnalen
 

Bereiding

Bij dit niet pittige gerecht is de Chinese invloed op de Thaise keuken duidelijk waarneembaar. Deze roerbak wordt op hoog vuur bereid en staat in een handomdraai op tafel.Verhit je wok tot deze rookt.

Bak een paar minuten de ui en paprika een paar minuten in hete olie.
Voeg de woksaus toe.
Voeg de garnalen toe en roerbak tot deze mooi roze van kleur zijn.
Serveer met gestoomde jasmijnrijst.

Opmerking
Het is ook erg lekker om wat stukjes verse ananas mee te roerbakken.