koken & tafelen algemeen

Thaise pittige kip koekjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 10

Bereidingstijd: 25 minuten

Wachttijd: 1 uur

Receptuur

400 gram kipfilet
1 ei
1 eetlepel rijstmeel
2 eetlepels onoff spices! Thaise roerbakmix
plantaardige olie
 

Bereiding

hak de kipfilet tot een grof gehakt en meng de kip met het geklopte ei en de rijstmeel.
voeg naar smaak de Thaise roerbakmix toe, twee eetlepels is al lekker pittig.
zet het kipmengsel minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.
vorm met natte handen kleine balletjes ter groote van een walnoot van het kipmengsel.
druk de balletje een beetje plat zodat er een koekje ontstaat.
bak de kipkoekjes een beetje olie op een laag vuurtje gaar.

Tip:
 Lekker met een zelfgemaakte Thaise ‘sweet chili’ dipsaus.

 

Met dank aan Onoff spices