koken & tafelen algemeen

Thaise kippensoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

2 kippenpoten
1 theelepel laos
2 stengelsa citroengras
1 zakje Thaise gele-currypasta van onoff spices!
250 gram gemengde paddenstoelen
Thaise vissaus van onoff spices!
 Naar smaak palmsuiker
1 blikje biologische kokosroom van onoff spices!
10 blaadjes korianderblad
 

Bereiding

Trek op een laag vuur, in ongeveer 7,5 dl water in 45 minuten een kippenbouillon van de kippenpoten, laos en citroengras.
zet de kip apart en zeef de bouillon, gooi de laos en citroengras weg.
haal het kippenvlees van de botten en gooi vel en botten weg.
Vermeng 1/2 liter kippenbouillon met de kokosroom
Voeg 1 eetlepel Thaise gele-currypasta toe aan het mengsel van bouillon en kokosroom.
Verhit de soep totdat deze kookt en de Thaise gele-currypasta lekker ruikt.
Voeg de paddenstoelen en het kippenvlees toe en breng de soep op smaak met vissaus en palmsuiker.
Serveer in een grote kom en garneer met koriander.
Voor verkoopadressen van onoffspices klik op http://www.onoffspices.nl/