koken & tafelen algemeen

Thaise fruitsalade Som Tam Ponlamai

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 25 minuten

Receptuur

2 tenen knoflook
2 rode pepers
3 eetlepels onoff spices! Thaise ananas-azijn
3 eetlepels onoff spices! Thaise vissaus
1-2 eetlepels palmsuiker
halve verse ananas in blokjes
2 appels in blokjes
8 kerstomaatjes, gehalveerd
ongezouten cashewnoten
 

Bereiding

Deze Thaise fruitsalade Som Tam Ponlamai met gemengd fruit en rode chilipepers is een variant op de in Thailand populaire Som Tam, een pittige papajasalade.

Stamp de knoflook en rode pepers in een vijzel fijn tot een grove pasta.
Maak de Thaise salade-dressing door de ananas-azijn, vissaus en palmsuiker te vermengen met het mengsel van knoflook en rode peper. Zorg ervoor dat de palmsuiker helemaal oplost.
Vermeng alle salade-ingrediënten met de Thaise dressing en laat de dressing 10 minuten intrekken.
Garneer met cashewnoten.
tip
Deze salade kan met veel soorten fruit worden gemaakt. De ananas kan bijvoorbeeld door meloen of mango worden vervangen. Druiven zijn ook erg lekker in deze salade.
Onoff spices zijn te verkrijgen bij verschillende verkooppunten die u kunt vinden onder deze link http://www.onoffspices.nl/verkooppunten/