koken & tafelen algemeen

Thaise Chiang Mai Curry

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3

Bereidingstijd: 20 minuten

Wachttijd: 1 uur

Receptuur

400 gram vet varkensvlees (van de schouder of nek) in blokjes
4 teentjes knoflook
5 cm verse gember
1 zakje onoff spices Thaise penang curry-pasta
2 eetlepels goede kwaliteit kerriepoeder
2 eetlepels gehakte ongezouten pinda’s
een halve verse ananas in blokjes
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel lichte sojasaus
3 eetlepels palmsuiker
3 eetlepels tamarindepasta
600 ml water
 

Bereiding

Marineer het varkensvlees met de gehakte knoflook en gember een uur in de koelkast.
Meng de penang curry-pasta en de de kerriepoeder door het vlees.•bak het vlees met wat olie op gemiddeld  vuur totdat het niet meer roze is.
Voeg de helft van het water toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het vlees in 30 minuten garen.
Voeg de ananas en pinda’s toe.
Voeg de sojasaus, palmsuiker en tamarindepasta toe.
Laat nog 15 minuten koken, voeg naar wens de rest van het water toe.

Onoff spices zijn te verkrijgen bij verschillende verkooppunten die u kunt vinden onder deze link http://www.onoffspices.nl/verkooppunten/

Ook de Thaise keuken kent regionale invloeden, dit recept uit het noorden van Thailand wordt ook wel Curry uit het noorden genoemd of Chiang Mai Curry. Kenmerkend voor dit recept is het gebruik van kerriepoeder, het kerriepoeder is een band met buurland Burma. Burma was ooit onderdeel van het Verenigd Koninkrijk en heeft daardoor weer Indiase invloeden in de keuken. Dit recept komt dan oorspronkelijk uit Burma.