koken & tafelen algemeen

Pho pbia

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

20 rijstvellen (te koop bij de toko)

100 gram rijstmie

100 gram witte kool

1 kleine wortel

2 teentjes knoflook

2 eetlepel olie + olie om te frituren

250 gram half om half gehakt

2 eetlepel vissaus

1 theelepel suiker

2 eetlepel oestersaus

1 eiwit

1 bakje nam jim priu wan (zie het recept op onze website) of chilisaus

Om te garneren blaadjes sla, komkommerschijfjes, plakjes tomaat

Bereiding

Laat de rijstvellen ontdooien. Week de rijstmie 10 minuten in warm water, laat ze daarna uitlekken en snij ze in kleinere stukjes. Maak de kool en wortel schoon en snij ze in dunne reepjes. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of koekenpan, pers de knoflook erboven uit en bak ze even. Voeg het gehakt toe en bak ongeveer 2 minuten. Voeg de groenten en mie toe. Voeg de vissaus, suiker en oestersaus toe en bak alles nog 3 minuten boven een middelhoog vuur. Laat het mengsel afkoelen. Spreid de rijstvellen uit op een werkvlak en schep  2 eetlepels vulling op 1 cm van de onderkant. Vouw eerst de onderkant over de vulling, vouw daarna de zijkanten naar binnen en rol het velletje verder op. Bestrijk de bovenkant met wat eiwit en plak het vast. Verhit de frituurolie en bak ze in 3 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met de saus en de rauwkost.