koken & tafelen algemeen

Mu ob sapparod

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 1 uur

Receptuur

4 grote schijven ananas ongezoet (mag uit blik)

800 gram varkenshaas

1 theelepel zout

½ theelepel peper

1 eetlepel bloem

1 eetlepel zoete sojasaus

2 eetlepel bruine suiker

2 eetlepel rijstazijn of witte wijnazijn

10 eetlepel ananassap (vers of uit blik)

3 eetlepel plantaardige olie

2 laurierblaadjes

IJsbergsla

2 tomaten

Bereiding

Dep het vlees droog en snij het in plakken van 1 centimeter dik. Wrijf ze in met peper, zout, bloem, sojasaus, suiker, azijn en ananassap. Laat ze afgedekt een uur in de koelkast marineren. Verhit de olie in een koekenpan of wok. Voeg het vlees en de marinade toe en voeg dan de laurierblaadjes toe. Laat het 3 minuten met de deksel op de pan sudderen boven een matig vuur. Keer het vlees en voeg de schijven ananas toe. Laat nog 3 minuten zonder deksel sudderen en schep af en toe om. Was de sla en snij de tomaten in vieren. Schik de schijven ananas op een schaal, verdeel het vlees erover en garneer met sla en tomaat.