koken & tafelen algemeen

Miang kai

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 25 minuten

Wachttijd: 20 minuten

Receptuur

400 gram kipfilet

3 eetlepel vissaus

2 eetlepel limoensap

2 eetlepel rietsuiker of bruine suiker

10 cm verse gemberwortel

10 sjalotjes

5 verse Thaise pepers

2 limoenen

50 gram geroosterde zoute pinda’s

1 krop ijsbergsla

Bereiding

Snij de kipfilet heel fijn en doe het in een kom. Voeg de vissaus, limoensap en suiker toe en roer goed door. Dek de kom af en laat 20 minuten marineren in de koelkast. Schil de gemberwortel en pel de sjalotjes. Snijd  beiden in blokjes van ½ centimeter. Snij de pepers in ringetjes. Boen de limoenen goed schoon en snij ze met schil in blokjes van ½ centimeter. Doe de gember, ui, pepers, limoen en de pinda’s in aparte kommetjes. Scheur de slablaadjes in stukken van ongeveer 6 cm en leg ze op een serveerschaal. Doe het kippenvlees in een schone theedoek en knijp het vocht eruit. Vang dit vocht op, doe het in een steelpan, breng het snel aan de kook en pocheer de kipfilet ongeveer 2 minuten. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot. Druk het vocht eruit. Leg de balletjes op de slablaadjes. Serveer met alle kommetjes erbij.