koken & tafelen algemeen

Laksa met garnalen, witvis en zalm

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

Voor de currypasta:

6 rode chilipepers (of 2 madame jeanette pepers)

2 uien

3 teentjes knoflook

1 serehstengel

1 theelepel ketoembar

1 theelepel koenjit

Voor het flensje:

2 eieren

Voor de laksa:

ongeveer 20 gamba's

250 gram stevige witvis

150 gram zalm

500-600 milliliter visbouillon

400 milliliter (1 blikje) kokosmelk

rijstmie

Bereiding

Maak een flensje van de twee eieren, rol deze op en snij in dunne reepjes.

Meng alle ingredienten voor de currypasta in een vijzel of keukenmachine. Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan en bak de pasta 1 minuut. Voeg de garnalen toe en bak ze een minuut mee. Blus af met de bouillon en de kokosmelk en breng aan de kook. Voeg de resterende vis en de rijstmie toe en laat nog ongeveer 5-10 minuten zachtjes koken. Voeg de reepjes omelet toe.