koken & tafelen algemeen

Khao Pad Sapparod

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

1 rijpe ananas
300 gram gekookte jasmijnrijst
200 gram kipfilet in kleine blokjes gesneden
2 eieren, geklutst
2 lente-uitjes, gesneden
1 eetlepel knoflook, dungesneden
1 grote tomaat, gesneden
2 chilipepers, dungesneden
75 gram cashewnoten
1 limoen
Suiker, zwarte peper, Thaise soja saus en vissaus (naar smaak)
1 komkommer ter garnering
 

Bereiding

1. Snij de ananas door de helft. Hol deze uit en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

2. Doe wat olie in een pan en bak hier samen de knoflook, chili en lente-uitjes.

3.  Voeg de kipfilet toe en blijf roeren tot alles goed gekookt en gebruind is. Voeg vervolgens de geklutste eieren toe.

4. Voeg de tomaatjes, cashewnoten en rijst toe.

5.  Voeg soja saus, vissaus, limoen, suiker en zwarte peper toe en zorg dat het goed verdeeld wordt over de pan.

6. Voeg als laatst de ananasstukjes toe en laat de pan nog 4-5 minuten op het vuur staan. Niet vergeten een beetje te roeren!

7. Schep de rijst in je lege ananas en garneer het met wat stukjes komkommer en limoen.