koken & tafelen algemeen

Khao niaw sod sei

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 50 minuten

Wachttijd: 2 uur en 0 minuten

Receptuur

150 gram ongekookte kleefrijst

400 gram kipfilet

3 takjes verse koriander

30 gram bieslook

1 eidooier

1 eetlepel maizena

3 eetlepel vissaus

1 eetlepel suiker

½ theelepel peper

Olie

1 kleine wortel

½ groene en ½ rode paprika

Kommetje Nam jim priu wan (recept is te vinden op onze website) of chilisaus

Bereiding

Laat de kleefrijst minstens 2 uur weken in heet water. Snij de kipfilet zeer fijn en hak de koriander en bieslook fijn. Maak het vlees, koriander en bieslook aan met de eidooier, maizena, vissaus, suiker en peper. Laat de rijst goed uitlekken en spreid het uit op een groot bord. Schep telkens 1 theelepel van het kipmengsel op wat rijst en vorm er met vochtige handen een balletje van 2 centimeter van. Breng water aan de kook en plaats een stoommand erboven. Bekleed de stoommand met aluminium folie en prik er wat gaatjes in en bestrijk met wat olie. Schik de balletjes iets uit elkaar in de stoommand en stoom ze op hoog vuur afgedekt in 5 minuten gaar. Zet het vuur laag en laat nog 15 minuten stomen. Maak ondertussen de garnituur klaar door alles in reepjes te snijden. Serveer de balletjes samen met de groenten en de saus.