koken & tafelen algemeen

Curry met kip en pompoen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 35 minuten

Receptuur

Pompoen (+/-500 gram)
1 ui
1 teentje knoflook
1 1/2 eetlepel rode curry pasta
1 blik (400 milliliter) kokosmelk
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel (palm) suiker
200 gram kip
1 paprika
sap van 1/2 limoen
Koriander
Chili
Lente ui

Bereiding

Snij de pompoen in blokjes. Snij de paprika in dunne reepjes. Snij de ui in partjes en hak de knoflook en chilipepers fijn. Snij de kip in even grote stukjes.
Zet de wok op hoog vuur en verhit hierin ruim olie. Voeg als de pan heet is de ui, knoflook en de curry pasta toe en bak dit ongeveer 2-3 minuten totdat de aroma’s loskomen.
Voeg de helft van de kokosmelk, de suiker en vissaus toe aan het mengsel en kook dit op laag vuur, totdat er een olieachtige laag ontstaat op de curry (dit duurt ongeveer 3-4 minuten). Voeg dan  de kip en pompoen toe en laat rustig ongeveer 10 minuten koken.
Voeg net voordat de kip en pompoen gaar zijn het restant van de kokosmelk en de paprika toe aan het gerecht en kook ongeveer 2-3 minuten mee (de paprika blijft dan lekker knapperig).
Haal de curry van het vuur, voeg het sap van de limoen toe en breng eventueel verder op smaak met vissaus en suiker. Garneer met chilipeper en lente ui en wat blaadjes koriander en serveer direct. Lekker met rijst of naanbrood.