koken & tafelen algemeen

Ba mie phat

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 25 minuten

Receptuur

300 gram eiermie

200 gram tauge

2 bosuitjes

3 teentjes knoflook

50 gram rauwe ham

3 eetlepel plantaardige olie

2 eetlepel vissaus

2 eetlepel oestersaus

1 eetlepel suiker

Bereiding

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder de koude kraan en laat goed uitlekken. Was de tauge, snij de bosuitjes over de lengte doormidden en vervolgens in stukjes van 3 centimeter. Pel de knoflook en hak ze fijn en snij de ham in kleine blokjes. Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak de knoflook en ham 1 minuut op een matig vuur. Voeg de mie toe en laat nog een minuut bakken. Schep de tauge, bosuitjes, suiker, vissaus en oestersaus toe en laat nog 2 minuten op een matig vuur doorwarmen. Serveer direct.