koken & tafelen algemeen

Surinaamse pindasoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

250 gram kipfilet, in stukken gesneden
olie
peper, zout
2-3 tenen knoflook
1 ui, in partjes
1 rode peper, in ringetjes gesneden
1 royale eetlepel kerrie masala
2-3 eetlepels pindakaas
2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
750 mlilliliter kippenbouillon
1 rode paprika, in reepjes
100 gram kousenband of haricot verts, gehalveerd
50 gram geroosterde pinda's

Bereiding

Rooster de pinda’s in een droge pan en hak ze grof.

Verhit de olie in een grote braadpan en bak de kipstukken rondom bruin. Bak knoflook, ui, peperringetjes en kerrie masala 3 minuten mee en breng op smaak met peper en zout. Roer de pindakaas, de helft van de geroosterde pindas en de aardappelblokjes door het kipmengsel en voeg dan de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat dit 15 minuten zacht koken. Voeg de paprika en sperziebonen toe en kook die nog 10 minuten mee. Strooi de overige helft van de pindas voor het serveren over de soep.