koken & tafelen algemeen

Surinaamse appelchutney

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

4 stuks granny smith appels

4 grote teentjes knoflook,

een halve limoen,

2 theelepel zout,

2 eetlepel suiker,

4 theelepel chutney masala (toko),

3 rode Madame Jeanette  pepers,

¼ liter zonnebloemolie.

Bereiding

Zet eerst de olie op een laag vuurtje (met deksel), want deze moet gloeiend heet zijn.

De appels wassen en grof raspen en daarna uitknijpen tot het vocht eruit is. De knoflook in een knoflookpers doen en uitknijpen en toevoegen aan de appels. Vervolgens de chutney masala, limoen, zout en suiker erbij voegen. Van de pepers eerst het velletje er halen en daarna heel fijn hakken. Ook toevoegen aan het appelmengsel. Alles goed doormengen, daarna de hete olie erover gooien, doormengen en af laten koelen. Nadat het is afgekoeld kan je het  in porties invriezen.