koken & tafelen algemeen

Tapas de chorizo y manchego

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

3 rode pepers(het liefste lange zoete)

3eetlepels olijfolie

1 grote teen knoflook, fijngehakt

1 eetlepel suiker

1 eetlepel wittewijnazijn

2 eetlepels kippenbouillon

4 sneetjes witbrood

200 gram manchego, in dunne plakken

24 dunne plakjes chorizo(circa 200 gram)

1 eetlepel kappertjes

1 eetlepel peterselie, grof gesneden

Bereiding

Voorbereiden:

Halveer de pepers in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de pepers in de lengte in dunne reepjes. Verhit 1 eetlepel met olijfolie in een steelpan en bak de peperreepjes 2-3 minuten op een matig hoog vuur. Bak de knoflook even mee en roer dan de suiker ,azijn en bouillon erdoor en laat de peperreepjes nog 5 minuten zachtjes stoven. Laat de peperreepjes afkoelen.

 

Bereidingswijze:

Verwarm de ovengrill voor. Steek met een glas uit elk sneetje brood 3 rondjes, bestrijk ze met olijfolie en rooster ze op een bakblik onder de grill in enkele minuten goudbruin. Laat ze iets afkoelen. Steek met hetzelfde glas ook uit de plakken manchego 24 rondjes. Beleg de broodjes om en om met plakjes chorizo en plakjes manchego, wat kappertjes en peterselie. Serveer met een glas sherry of rode wijn