koken & tafelen algemeen

Kip met knoflook

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

1 grote kip in 8 stukken verdeeld

4 eetlepels bloem,

4 - 6 eetlepels olijfolie

24 tenen knoflook gepeld en gehalveerd

450 milliliter kippenbouillon

4 eetlepels paprikapoeder

1liter droge witte wijn

2 takjes verse peterselie

1 laurierblaadje

1 takje verse tijm samengebonden

Verse peterselie om te garneren.

Peper en  zout

Bereiding

Zeef de bloem op een groot bord en strooi er paprikapoeder, zout en peper door. Wentel de kip door de bloem en schud het overtollige eraf. Verhit 4 eetlepels olie in een grote braadpan. Voeg de stukken knoflook toe en bak deze onder voortdurend roeren ongeveer 2 minuten om de olie te kruiden. Haal met een schuimspaan de knoflook uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak de stukken kip 5 minuten tot het vel goudbruin is, en herhaal dit met alle kip. Giet de overtollige olie uit de pan, doe de knoflook en kip weer terug in de pan en voeg de bouillon, wijn en kruiden toe. Breng aan de kook, temper het vuur, doe de deksel op de pan en laat 20 - 25 minuten stoven tot de kip gaar is en de knoflook boterzacht. Breng de kip over op een schaal en houdt ze warm. Breng de vloeistof opnieuw aan de kook met de knoflook en de kruiden en laat deze inkoken tot ongeveer 3 deciliter Haal de kruiden eruit, proef en voeg zonodig peper en zout toe. Schep de saus en de knoflook over de stukken kip, garneer met peterselie en tijm.