koken & tafelen algemeen

Gehaktballetjes met tomatensaus

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 20 minuten

Wachttijd: 20 minuten

Receptuur

Olijfolie,

1 zeer fijngesnipperde rode ui,

500 gram (lams)gehakt,

1 groot losgeklopt ei,

2 theelepel versgeperst citroensap,

½ theelepel gemalen komijn,

snufje cayennepeper,

2 eetlepel zeer fijngesneden verse munt,

zout, peper,

3 deciliter gezeefde tomaten

 

Bereiding

Verhit een eetlepel olijfolie in een pan boven een matig vuur. Voeg de ui toe en laat onder af en toe roeren 5 minuten bakken tot ze zacht maar niet bruin zijn. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen Doe de ui met het ei, citroensap, komijn, cayennepeper, munt, zout, peper en het gehakt in een grote kom en kneed met de hand goed door elkaar. Maak een klein balletje, bak deze en proef of er nog specerijen toegevoegd moeten worden. Vorm met vochtige handen het gehakt tot balletjes en zet ze minstens 20 minuten in de koelkast. Verhit wat olie in een pan, leg de gehaktballetjes erin en laat ze ongeveer 5 minuten bakken tot ze aan de buitenkant bruin maar aan de binnenkant nog roze zijn. Voeg op het laatst de gezeefde tomaten toe en verwarm nog even.