koken & tafelen algemeen

Chorizo-champignonspiesjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

2 eetlepel olijfolie,

blokjes chorizo van ongeveer 1 vierkante cm,

champignonhoedjes, schoongemaakt en van steeltjes ontdaan,

1 groene paprika gegrild en ontveld en in blokjes gesneden.

Bereiding

Ontvel de paprika’s door ze overlangs te halveren maar laat de steel en zaadlijsten nog zitten. Leg ze met de bolle kant naar boven onder de grill totdat ze volledig geroosterd zijn. Haal ze uit de oven, doe ze 15 minuten in een afgesloten zak en verwijder daarna het vel, zaadlijsten en zaadjes.

Verhit de olie in een pan boven een matig vuur. Voeg de chorizo toe en bak deze al roerend 20 seconden. Voeg de champignons toe en laat ze 1-2 minuten meebakken tot ze bruin kleuren. Rijg een stukje paprika, een blokje chorizo en een champignonhoedje aan een prikker. Serveer warm of op kamertemperatuur.