koken & tafelen algemeen

Zalmkulebyake

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

500 gram roze zalm uit blik,

2 eetlepels boter of olie

2 uien in blokjes

200 gram champignons in plakjes

200 gram gekookte rijst

1 eetlepel fijngehakte peterselie

3 hardgekookte eieren fijngesneden

2 eetlepels citroensap

2 theelepels fijngehakte dille

zout, peper

bladerdeeg uit de diepvries ontdooid

glazuur van eieren en melk.

Bereiding

Laat de zalm uitlekken en breek het met 2 vorken in stukken en verwijder eventuele graten en vel en doe de zalm in een kom. Verhit de boter of olie in een steelpan, voeg de uien toe, roer goed, zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat 5 minuten bakken, haal de deksel eraf, verhoog het vuur en voeg de champignons toe. Roer tot de uien goudbruin en de champignons gaar zijn. Voeg uien, champignons, rijst, peterselie, eieren, citroensap, dille en zout en peper toe aan de zalm en meng goed door elkaar. Leg 2 blaadjes bladerdeeg aan elkaar en druk de rand goed aan. Schep de vulling in het midden van het deeg en spreid het uit tot 4 cm van de zijranden en 2 cm van de boven en onderkant. Smeer de randen in met het glazuur. Leg eenzelfde maat bladerdeeg erop en druk de randen met een vork goed aan. Smeer de bovenkant in met glazuur. Laat dit 15 minuten in een voorverwarmde oven op 210 graden bakken. Zet de temperatuur van de oven terug naar 180 graden en laat nog 15-20 minuten bakken. Serveer warm of koud.