koken & tafelen algemeen

Vis met gemarineerde uien

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten

Receptuur

4 stevige witte visfilets

60 gram bloem

1 eetlepel gemalen komijn

1 eetlepel chilipoeder

2 theelepel gemalen koriander

2 eetlepel plantaardige olie

Uien in marinade

3 uien, in dunne halve ringen

3 eetlepel verse koriander

1 eetlepel suiker

125 milliliter limoensap

Bereiding

Doe voor de gemarineerde uien de korianderblaadjes, uien, suiker en limoensap in een kom, dek af en laat minimaal 1 uur op kamertemperatuur rusten. Leg ondertussen de vis op keukenpapier en dep ze droog. Doe de bloem, komijn, chilipoeder en gemalen koriander in een zak en schud goed om. Voeg de vis erbij en schud om de vis bedekt te krijgen met het bloemmengsel. Haal ze uit de zak en schud het teveel eraf. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur, leg de vis erin en bak ze aan iedere kant 2 minuten of tot de vis uit elkaar valt als er in geprikt wordt met een vork. Serveer de vis met de gemarineerde uien.