koken & tafelen algemeen

Sperziebonen met walnotensaus

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 15 minuten

Wachttijd: 015 minuten

Receptuur

250 milliliter kippenbouillon

1 ui fijngesneden

1 teen knoflook geperst

2 theelepel paprikapoeder

1 theelepel zout

2 eetlepel rode wijnazijn

3 eetlepel fijngehakte verse koriander,

125 gram gemalen walnoten

500 gram verse sperziebonen.

Bereiding

Verhit de bouillon en doe het in een kleine kom. Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de sperziebonen, toe en mix goed. Dek af en laat rusten zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Verwijder de uiteinde van de boontjes en maak ze schoon. Doe ze in een pan met kokend zout water en laat 10 minuten koken. Laat ze goed uitlekken en doe ze in een kom. Giet de walnotensaus erover en roer voorzichtig door.