koken & tafelen algemeen

Endive Goreng Maluku

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Receptuur

500 gram andijvie

zonnebloemolie

1 halve fijngesneden ui

1 teentje knoflook

1 centimeter laos

1 blokje kippenbouillon

een paar schijfjes citroen

1 eetlepel ketjap manis

1 tomaat in stukjes

gesneden rode paprika

Bereiding

Was de andijvie in water met wat zout en snij de bladeren in stukjes. Laat in een wok een eetlepel olijfolie heet worden en voeg de ui, de uitgeperste knoflook, laospoeder, bouillonblokje, citroen, ketjap, tomaat en de schijfjes paprika toe. Voeg de andijvie toe als de ui een beetje bruin begint te worden. Laat het geheel ruim tien minuten zachtjes opstaan en giet eventueel overtollig vocht af.

 

Tips:

Deze basis is ook te gebruiken voor bloemkool, spitskool, zuurkool en zelfs rode kool.