koken & tafelen algemeen

Bebotok Udang

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

200 gram gepelde garnalen,

1 eidooier

3 tenen knoflook

1 rode rawit

1 ui

2 theelepel tamarindepeul

3 kemirienoten,

1 daun jeruk purut blaadje

1 eetlepel ketumbar

1 hard gekookt ei (in partjes)

1/2 eetlepel djintan

1 theelepel koenjit

1 deciliter santen

1 theelepel trassie

pisangbladeren

kleine stukjes sereh

Bereiding

Snij de ui en de knoflook fijn. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan en wrijf ze fijn in de vijzel. Voeg hieraan toe:  de ketoembar, djintan, koenjit en trassi en de garnalen. Vervolgens voegt u de eidooiers, het zout en de santen toe. Het zo verkregen gehakt doet u op het bananenblad. Bij elk blad doet u wat sereh, gesneden rawit, tamarindepulp, daun jeruk purut  en een stukje ei. Vouw de bladeren dicht, maak ze vast met keukentouw en stoom ze gaar in de stoompan