koken & tafelen algemeen

Zeevruchtensoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

6 tomaten in stukjes

2 uien gesnipperd

1 eetlepel plantaardige olie

4 teentjes knoflook geperst

1 eetlepel oreganoblaadjes

1 bosje koriander

1 vissenkop (vraag dit aan uw visspecialist)

500 gram witvis (snapper, baars, kabeljauw of schelvis)

2 ½ liter water

2 ongekookte krabben schoongemaakt en in porties

12 middelgrote rauwe garnalen gepeld en ontdaan van darmkanaal

Bereiding

Pureer de tomaten en uien in een keukenmachine. Verwarm de olie in een pan op een middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Roer dan het tomatenmengsel erdoor en voeg vervolgens de oregano en koriander toe. Breng het zachtjes aan de kook en laat 15 minuten sudderen. Voeg de vissenkop en het water toe en laat 20 minuten sudderen. Zeef de bouillon. Breng vervolgens de bouillon over in een schone pan, voeg de krabben en garnalen toe, breng aan de kook en laat 3 minuten sudderen. Voeg als laatste de witvis toe en laat nog 5 minuten sudderen of tot alle vis gaar is