koken & tafelen algemeen

Tostaditas met garnalen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

Plantaardige olie

8 maistortillas

½ avocado gehakt

2 eetlepel verse munt gesneden

Voor de garnalen-groentelaag:

1 kolf zoete mais

1 rode en een gele paprika in vieren

1 rode ui in partjes

375 gram rauwe garnalen gepeld en ontdaan van darmkanaal

4 milde groene pepers in reepjes

1 eetlepel limoensap

Bereiding

Leg voor de bovenlaag de maiskolf en de paprika’s onder een hete grill tot ze licht geschroeid zijn. Snij de mais van de kolf en zet het apart. Snij de paprika’s in reepjes en zet apart. Verhit 2 theelepels olie in een pan op een middelhoog vuur en fruit de ui ongeveer 4 minuten. Voeg dan de garnalen, pepers en limoensap toe en laat het 2-3 minuten koken. Doe dan de maiskorrels en paprika’s  erbij en schud even goed om. Zet het mengsel opzij. Verhit 2 ½  centimeter olie in een koekenpan. Bak de tortilla’s (1 per keer) 45 seconden per kant tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Schep voor het serveren het mais/paprika mengsel er op en strooi er dan avocado en munt overheen.