koken & tafelen algemeen

Groenten met knoflookdressing

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Receptuur

500 gram verse spinazie gesneden

185 gram sperziebonen

4 courgettes in dunne schillen

Voor de knoflookdressing:

6 teentjes knoflook ongeperst.

120 milliliter olijfolie

3 eetlepel balsamico azijn of rode wijnazijn

Peper

2 eetlepel peterselie gehakt

Bereiding

Kook of stoom de spinazie, bonen en courgettes of bereid ze in de magnetron (afzonderlijk) tot ze net verkleuren. Giet de groenten af en leg ze op een schaal. Bak voor de dressing de knoflook droog in een koekenpan op een hoog vuur tot de velletjes geschroeid zijn. Laat ze afkoelen en pel ze. Pureer vervolgens de knoflook, olie, azijn en peper naar smaak in de keukenmachine of met de staafmixer. Roer er dan de peterselie door en schep de dressing over de groenten.