koken & tafelen algemeen

Geroosterde mais bonen salade

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

4 maiskolven

2 rode en 2 groene paprika’s fijngehakt

1 ui gesnipperd

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel gemalen komijn

2 eetlepel olie

2 teentjes knoflook geperst

250 gram pompoen in blokjes

400 gram limabonen uit blik afgespoeld en uitgelekt

400 gram rode kidneybonen afgespoeld en uitgelekt

120 milliliter groentebouillon

1 theelepel tabasco

1 theelepel suiker

Sap van 2 limoenen

Verse koriander

Zout, peper

Bereiding

Haal de mais van de kolven af. Rooster de ui, paprika’s, paprikapoeder, komijn en mais in een grote pan met antiaanbaklaag tot de groenten een zwart velletje beginnen te krijgen. Blijf regelmatig roeren. Haal ze uit de pan en zet ze opzij. Verhit nu de olie in de pan en bak de knoflook en de pompoen even. Voeg de bonen, bouillon, tabasco en suiker toe en laat goed doorkoken tot het vocht is verdampt en de groenten goed warm zijn. Neem de pan van het vuur en voeg het limoensap en de koriander toe. Breng op smaak met zout en peper en meng het met het maismengsel. Deze salade is warm of lauw lekker.