koken & tafelen algemeen

Gekruid draadjesvlees

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur en 50 minuten

Receptuur

750 gram rundvlees zonder vet in blokjes

1 ui gehalveerd

2 teentjes knoflook geperst

1 kruidnagel

2 theelepel komijnzaad

2 liter water

Voor de peper-tomatensaus:

2 theelepel plantaardige olie

1 ui gehakt

2 hete groene pepers gehakt

440 gram tomaten (uit blik), niet uitgelekt en gehakt

 

Bereiding

Breng in een pan het rundvlees, ui, knoflook, kruidnagel, komijnzaad en water op een middelhoog vuur aan de kook en laat het 1 ½ uur sudderen of tot het vlees zeer mals is. Haal af en toe het schuim van het kookwater af. Haal de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen. Schep tijdens het afkoelen telkens het vet van het water. Haal het vlees uit het vocht en trek het met een vork uit elkaar. Bewaar het kookvocht voor de saus. Verhit voor de saus de olie in een pan, voeg ui en pepers toe en fruit deze al roerend 3-4 minuten. Roer dan de tomaten en 250 milliliter van het kookvocht erdoor, breng zachtjes aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Voeg het vlees toe en laat nog 5 minuten sudderen.