koken & tafelen algemeen

Gekaramelliseerde melk

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 6 uur en 0 minuten

Receptuur

250 gram suiker

8 eidooiers

45 gram maismeel

1 ¼ liter melk

60 gram gemalen amandelen

1 vanillestokje, merg eruit geschraapt

Kaneelpoeder

Voor de suikerlaag:

125 gram suiker

30 gram boter

Bereiding

Doe de eidooiers en de suiker in een kom en klop ze dik en romig. Mix het maismeel met 125 milliliter melk en klop dan de gemalen amandelen, het restant van de melk, het maismeelmengsel, vanillemerg en kaneelpoeder door het eimengsel. Giet het mengsel in een pan en laat het op een laag vuur al roerend koken tot het bindt. Giet vervolgens het mengsel in een hittebestendige serveerschaal, bedek het oppervlakte af met ingevet bakpapier en laat het enkele uren in de koelkast opstijven. Verwijder voor de bovenlaag het bakpapier, strooi er de suiker en de klontjes boter over. Verwarm een grote metalen lepel 10 minuten boven een hoog vuur tot hij gloeiend heet is of gebruik een brandertje. Haal over de bovenlaag tot de suiker karamelliseert.