koken & tafelen algemeen

Enchilade uit Nieuw Mexico

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

6 tortilla’s

90 milliliter chilisaus

45 gram pittige geraspte kaas

Voor de vulling:

2 theelepel plantaardige olie

1 ui gehakt

2 verse rode pepers gehakt

1 theelepel komijnzaad

250 gram verse spinazie gesneden

3 tomaten gepeld en gehakt

2 aardappels gekookt en gehakt

155 gram fetakaas verkruimeld

125 gram pittige geraspte kaas

Bereiding

Verhit voor de vulling de olie in een pan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur en fruit de ui, pepers en komijnzaad al roerend 4 minuten. Voeg dan de spinazie, tomaten en aardappels toe en laat 4 minuten koken. Roer de fetakaas en de pittige kaas er door. Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan, haal ze uit de pan, smeer er een beetje chilisaus op en leg ze in een braadslede. Leg er wat vulling op en vervolgens nog een tortilla. Herhaal dit tot alle tortilla’s op zijn. Strooi er 45 gram van de pittige geraspte kaas over en bak deze 20 minuten in de oven. Snij de stapel in parten om te serveren.