koken & tafelen algemeen

Salade van gegrilde paprika's

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

4 paprika's in diverse kleuren

1 tomaat

1 knoflookteen uitgeperst

1/2 theelepel zout

1/2 theelepel peper

1 mespuntje komijn

1 eetlepel olijfolie extra vergine

Bereiding

Rooster de paprika's ongeveer 20 minuten in een oven op 250 graden. Wikkel de paprika's daarna in aluminium folie en laat een uur rusten. Verwijder daarna het vel van de paprika's. Verwijder de zaadlijsten en was de paprika's even met warm water. Snij de paprika's in dunne reepjes, ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Voeg de tomatenblokjes en knoflook toe aan de paprikareepjes.  Breng op smaak met peper, zout en wat komijn. Overgiet met de olijfolie, roer om en dien koud of ietwat lauw op.