koken & tafelen algemeen

Marokkaanse wortelsalade

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2-4

Bereidingstijd: 15 minuten

Wachttijd: 4 uur en 0 minuten

Receptuur

4 bosjes jonge bospeen, geschild

125 milliliter extra vergine olijfolie

85 milliliter rode wijn azijn

2 eetlepel zoete pimentos ( gerookt paprika poeder)

2 eetlepel komijn

3 tenen knoflook geperst

2 eetlepel fijngehakte bladpeterselie

Bereiding

Kook de wortels 5 minuten in licht gezouten kokend water,  dompel ze daarna in koud water en giet ze dan af. Meng de olijfolie , rode wijnazijn, pimentos, komijn en knoflook en breng de dressing op smaak met peper en zout. Schep de wortel door de dressing en laat 4 uur marineren Schep voor het serveren de peterselie door de wortels en stapel ze op een schaal.

 

Pimentos is verkrijgbaar bij specerijenwinkels en goede delicatessen winkels, vervang het anders voor gewone paprika poeder