koken & tafelen algemeen

Marokkaanse stoofschotel

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 2 uur en 30 minuten

Receptuur

600 gram riblappen

1 theelepel gember

1/2 theelepel saffraanpoeder

Peper en zout

1 ui

2 gele paprika's

1 courgette

3 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

3 deciliter bouillon

2 deciliter kookroom

75 gram blanke rozijnen

75 gram blanke amandelen

Bereiding

Snijd de riblappen in blokjes. Meng gemberpoeder, peper, zout en saffraanpoeder en kruid het vlees hiermee. Pel en snipper de ui. Halveer de paprika's en verdeel ze zonder de zaadlijstjes in reepjes. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik en zet ze afgedekt apart. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Schep ze uit de pan. Voeg de ui, paprika en geperste teentjes knoflook bij het braadvet en roerbak 3 minuten. Schep het vlees erdoor en giet de bouillon erbij. Stoof zachtjes met het deksel op de pan 1,5 - 2 uur. Voeg 15 minuten voor het einde van de stooftijd de plakken courgette, kookroom, amandelen en rozijnen toe. Serveren met couscous of zilvervliesrijst.

I.p.v. rozijnen kunnen ook dadels of abrikozen gebruikt worden