koken & tafelen algemeen

Kiptajine met sinaasappel

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur en 5 minuten

Receptuur

2 sinaasappels
4 centimeter verse gemberwortel
2 eetlepels olijfolie
2 uien in ringen
1 kilo kipdrumsticks
Peper en zout
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
250 milliliter kippenbouillon
1 winterpeen in plakjes
2 eetlepels rozijn
2 eetlepels honing
1 eetlepel ongezouten pistachenoten
2 eetlepels verse munt, in reepjes

Bereiding

Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil. Pers de sinaasappels uit. Schil de gember en rasp fijn. Verhit de olijfolie in de tajine, bestrooi de kip met peper en zout en bak ze aan. Neem ze uit de pan en fruit de uiringen in het bakvet. Bak de gember en specerijen 1 minuut mee. Voeg de bouillon met sinaasappelsap, rasp, peen, rozijnen en honing toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de kip toe en laat ongeveer 45 minuten stoven. Bestrooi met pistachenootjes en munt.