koken & tafelen algemeen

Kefta tajine

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

Voor de kefta:

600 gram runder- of lamsgehakt
2 eetlepel peterselie, gehakt
1 eetlepel verse koriander, gehakt
1 ui, gepeld en geraspt
peper en zout
cayenne- of chilipeper
schil van 1 citroen, geraspt

 

Saus:

30 gram boter
1 ui geraspt
1 rode chilipeper, fijngehakt
2 theelepel gemberpoeder
1 theelepel saffraanpoeder
2,5 deciliter bouillon of water
zout, peper
2 eetlepel citroensap
verse koriander als garnering
Turks of Marokkaans brood

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de kefta in een kom en kneed het 5 minuten. Vorm balletjes van 3 cm. Zet de tajine op de vlamverdeler op matig vuur. Verhit boter, voeg ui en chilipeper toe, laat even bakken. Voeg gember-, saffraanpoeder en bouillon of water toe, met peper en zout. Breng het aan de kook, laat 15 minuten sudderen met deksel. Voeg kefta toe en laat nog 30 minuten sudderen. Voor een dikkere saus haal je halverwege de deksel weg. Voeg citroensap toe en garneer met koriander. Serveer met brood.