koken & tafelen algemeen

Kalfstajine met vijgen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten

Wachttijd: 1 uur

Receptuur

1500 gram kalfsstoofvlees

Olijfolie

2 uien

2 knoflookteentjes

10 gram verse gember

Saffraan

Verse koriander

25 centiliter water

100 gram boter

200 gram walnoten

Voor de vijgen:

1 kilo verse vijgen

15 gram kaneelpoeder

10 gram gemberpoeder

5 gram nootmuskaat

5 gram witte peper

100 gram boter

10 gram honing

Bereiding

Snijd het vlees in 6 stukken, doe in een gietijzeren pan met olie, fijn gesneden uien, gestampt knoflook, gember, saffraan, gehakte koriander en het water. Laat 45 minuten garen onder regelmatig roeren. Snijd de vijgen doormidden en leg ze in een grote pan met de aangegeven specerijen en een beetje water. Laat gedurende een uur marineren. Haal de vijgen uit de pan en bak de boter. Voeg de honing er aan toe en laat 7 minuten garen. Haal het vlees stukken een voor een uit de pan en verwarm ze in een andere pan met boter. Leg het vlees in een tajine, doe hier de saus op van de eerste pan, plaats hierop enkele vijgen en strooi er wat walnoten over.