koken & tafelen algemeen

Hartige halvemaantjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Wachttijd: 1 uur

Receptuur

250 gram rundergehakt

50 gram rozijnen (1 uur geweekt in water)

1 ui fijngesnipperd

1 bosje platte peterselie fijngehakt

100 gram amandelen gehakt

2 eieren

1/2 theelepel kaneelpoeder

1/2 theelepel gemberpoeder

1 theelepel zout

1/2 theelepel peper

2 eetlepels olie

Bereiding

Laat na een uur de rozijnen goed uitlekken. Klop in een kom de eieren los. Meng in een kom het gehakt, de specerijen, zout, peper, rozijnen, olie en de helft van de gehakte amandelen en meng goed door elkaar.

Pak een balletje gehakt ter grootte van een kwartelei en vorm er rolletjes van. Haal de rolletjes eerst door het geklopte ei en daarna door het restant van de gehakte amandelen. Vorm er minicroissantjes van. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schik de halvemaantjes op het bakblik en bak ze ongeveer 7 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.